Wat Is Acne

 

Preventie van milde acne Bij milde acne kan worden voorkomen door geschikte huidverzorging. Het beste zijn pH-neutrale en parfumvrije waslotions en lichte op olie gebaseerde verzorgingsproducten op waterbasis. Een keer per week wordt een gezichtsschil ook aanbevolen om dode huidcellen te verwijderen en de poriën te openen. Over het algemeen is een goede huidverzorging tijdens de puberteit erg belangrijk. Omdat niet alleen een verhoogde talgproductie tot acne kan leiden, bevatten sommige verzorgings- of cosmetische producten bepaalde vetten of oliën die de poriën verstoppen. Mechanische stimuli zoals te strakke kleding of medicatie zijn enkele van de oorzaken. Zorg ervoor dat uw kind weet welke cosmetica en verzorgingsproducten moeten worden gebruikt en welke kleding moet worden gedragen. Behalve dat het te strak is, kan een groot deel van het synthetische materiaal schadelijk zijn voor de huid. Raadpleeg bij twijfel een dermatoloog. Hoewel het verleidelijk is: Puistjes moeten in geen geval worden uitgedrukt. Omdat dan de inhoud in het omringende bindweefsel van de huid stroomt, is het resultaat vaak een nog grotere ontsteking. Het bevordert ook de vorming van littekens. En deze zijn niet alleen storend aan de buitenkant. Vooral in de puberteit, wanneer het zelfbeeld hoe dan ook wordt aangetast, worden acne en littekens die achterblijven een probleem voor de psyche.

Wat Is Acne

903/5000 Acne: beschrijving Acne is wereldwijd de meest voorkomende huidaandoening. Het komt vooral voor bij adolescenten in de puberteit. Op de vraag "Wat is acne precies?", Is er geen exact antwoord, omdat de ziekte in verschillende vormen voorkomt. Meestal in het gezicht puisten, puistjes en mee-eters, en voornamelijk op het voorhoofd en op de kin. Acne op de rug en decolleté komt ook voor, maar komt minder vaak voor. Lichte vormen van expressie kunnen meestal worden behandeld met was- en verzorgingsseries van de apotheek of de apotheek zelf. Ernstige acne moet worden behandeld door de dermatoloog. Bijna elke adolescent heeft meer of minder last van acne. Acne bij volwassenen (acne tarda) is zeldzamer, volgens recente studies komt het voor bij ongeveer vier procent van alle volwassenen. Ongeveer een derde van de getroffenen heeft medische behandeling nodig.

Wat Is Acne

Acne vulgaris: het meest voorkomende type Acne vulgaris is de meest populaire vorm van acne en wordt ook "veel voorkomende acne" genoemd. Het wordt veroorzaakt door de hormonale veranderingen tijdens de puberteit; Jongens zijn meestal meer getroffen dan meisjes. Als acne vulgaris goed wordt behandeld, geneest het meestal snel. Onbehandeld vormt het zich meestal tot de leeftijd van 25 jaar terug. In sommige gevallen kunnen de symptomen echter aanhouden tot de leeftijd van 40 jaar. Afhankelijk van de ernst, is acne vulgaris verdeeld in drie sub-vormen: - Acne comedonica: De acne comedonica is de lichtste vorm en heeft alleen invloed op het gezicht. Het wordt gekenmerkt door mee-eters die kunnen ontbranden wanneer ze worden uitgedrukt. - Acne papulopustulosa: De acne papulopustulosa wordt gekenmerkt door mee-eters en ontstoken puistjes en wordt geclassificeerd als een middelzware vorm. Vaak zijn het gezicht en de rug aangetast. - Acne conglobata: Acne conglobata is de meest ernstige vorm van de ziekte. In dit geval vormen de puistjes de juiste knobbeltjes, die gemakkelijk ontstoken raken en zichtbare littekens achterlaten bij genezing.


1. Wat Is Acne
2. Acne Rug
3. Onderhuidse Puist
4. Ontstoken Puist
5. Wat Is Acne