Puisten Op Rug

 

Wat te doen met een vette huid? De selectie van de juiste reinigings- en verzorgingsproducten moet altijd gebaseerd zijn op de huidconditie van de huid. Voor de vette en onzuivere huid zijn producten die overmatige talgproductie verminderen bijzonder geschikt. Bovendien moeten de verzorgingsproducten het vet-vochtgehalte van de huid in evenwicht houden. Als de producten de huid te droog maken, kan het zijn dat het tegenovergestelde effect wordt bereikt en dat de talgproductie wordt gestimuleerd.

Puisten Op Rug

Vette huid - wat te doen? De selectie van de juiste verzorgingsproducten moet altijd gebaseerd zijn op de huidconditie van de huid. Producten voor een vette of onzuivere huid moeten de overmatige talgproductie zoveel mogelijk verminderen en dus het vet-vochtgehalte van de huid normaliseren. Tegelijkertijd mogen ze niet te droog of ontvettend zijn, omdat dit de talgklieren zou stimuleren tot verdere talgproductie en een tegenovergesteld effect zou veroorzaken. Bovendien moet de juiste zorg de kolonisatie met bacteriën en daarmee de ontwikkeling naar acne voorkomen.

Puisten Op Rug

Meer tips voor acnebehandeling Als u de eerste tekenen van acne ervaart, moet u naar de arts gaan en met hem de beste behandelingsmethoden voor u bespreken. Probeer niet om verschillende behandelmethoden zelf te combineren. Veel van de genoemde behandelmethoden zijn onverenigbaar met elkaar. Bijvoorbeeld, het nemen van bepaalde antibiotica in combinatie met UV-straling kan ernstige bijwerkingen hebben. Andere geneesmiddelen kunnen de behandeling van acne beïnvloeden. Vertel uw arts daarom over alle medicijnen die u gebruikt. Veel websites raden acnebehandeling aan met UV-straling onder de zonnebank of in de vorm van zonnebaden. Maar vermijd dit: UV-straling droogt de puistjes uit, maar laat ze niet verdwijnen. Op de lange termijn wordt de huid ook sneller verouderd en neemt het risico op huidkanker toe. Verdere tips voor een succesvolle acnebehandeling: wassen Was je gezicht minstens twee keer per dag met een milde zeep. De pH van de zeep mag niet hoger zijn dan 5,5. Was je haar ook vaak, zorg ervoor dat je het niet in je gezicht hangt. onderhouden Onderhoud uw gezicht met producten die fruitzuren bevatten (zoals salicylzuur of melkzuur) die helpen bij de behandeling van acne. Vochtinbrengende crèmes, zonnefilters en cosmetica moeten op waterbasis zijn, omdat crèmes met lipide of olie-achtige crèmes en cosmetica poriën verstoppen en acne bevorderen. Bij een milde vorm van acne kan een niet-voorgeschreven huidverzorging door de apotheek zeer nuttig zijn. Lever puistjes op de juiste manier Duw niet zelf je pukkel naar buiten. Als puistjes onprofessioneel worden behandeld, worden ze gemakkelijk ontstoken en wordt de groei van nieuwe mee-eters gestimuleerd. Een schoonheidsspecialiste kan uw mee-eters behandelen voordat ze geïnfecteerd raken, en u ook adviseren over individuele huidverzorging. Vermijd externe invloeden Bescherm uw huid tegen sterk koud en direct zonlicht. Beide kunnen de acne op de lange termijn verergeren en het reeds behaalde succes van de acnebehandeling ongedaan maken. welzijn Welzijn speelt ook een belangrijke rol bij acne: een dieet met gezond, vitaminerijk voedsel zoals hierboven vermeld, is net zo belangrijk als voldoende hydratatie en regelmatige lichaamsbeweging. Probeer ook stress en opwinding te vermijden. Alleen als u zich fysiek en mentaal goed voelt, kan de acnebehandeling op de lange termijn succesvol zijn.


1. Hormonale Acne
2. Mee Eters
3. Ontstoken Puist
4. Mee Eters Verwijderen
5. Steenpuisten