Ontstoken Puist

 

Verwijdering van acnelittekens Acne littekens kunnen worden verlicht of zelfs worden geëlimineerd door een verscheidenheid aan methoden zoals huidafscheiding (dermabrasie) of laserbehandeling. Bij de behandeling van littekens is over het algemeen om ervoor te zorgen dat er geen ontsteking meer is. Afhankelijk van het type litteken, kan een geschikte behandelingsprocedure worden gekozen. Deze behandelingen worden uitgevoerd door dermatologen of plastisch chirurgen.

Ontstoken Puist

Behandeling van acne tijdens zwangerschap en borstvoeding Als een vrouw zwanger wordt tijdens een lopende acnebehandeling, is het belangrijk om de behandelende dermatoloog zo snel mogelijk op de hoogte te stellen, omdat de therapie mogelijk moet worden aangepast. Als een lokale therapie kunnen maatregelen worden toegepast in benzoylperoxide voor de zwangerschap of azelaïnezuur. Als antibiotische therapie noodzakelijk is, kan erythromycine worden gegeven na zorgvuldig gebruik / risicovergoeding. Retinoïden mogen niet tijdens de zwangerschap worden gebruikt en moeten worden gestaakt als zwangerschap optreedt, met medisch advies. Als de acne erg ernstig is, is een behandeling met glucocorticoïden tijdens de zwangerschap en borstvoeding mogelijk. Ook worden zinktabletten vaak aanbevolen voor de behandeling van acne tijdens de zwangerschap. Zink stimuleert het immuunsysteem en vertraagt ​​ontstekingsprocessen, die de symptomen van acne kunnen verbeteren. Naast lokale en medicamenteuze therapie, kunnen vrouwen dermato-cosmetische behandelingen ondergaan tijdens de zwangerschap.

Ontstoken Puist

Mallorca acne Een andere speciale vorm is de zogenaamde Mallorca Acne (Acne aestivalis). Het is geen typische acne-aandoening, maar eigenlijk een lichte allergie of een speciale vorm van zonneczeem (polymorfe fotodermatose). In Mallorca Acne, kleine puisten vormen voornamelijk op het decolleté en op de armen en benen, zeer zelden in het gezicht. Een onplezierig neveneffect is jeuk en een sterke roodheid, die in sommige gevallen alleen voorkomt. De oorzaak van Mallorca-acne is een reactie van zonlicht of UV-straling met de talg van de huid of met de vetten in zonnebrandcrèmes, die schadelijk zijn voor de huid. Wetenschappers vermoeden ook een genetische aanleg. Vooral in gevaar zijn jonge mensen (vrouwen vaker dan mannen) met een vettig huidtype. De meeste Mallorca acne vormen aan het begin van een vakantie of in de eerste dagen van de zomer, omdat de huid nog niet aan de zonnestralen gewend is. Je kunt er weinig tegen doen. Meestal geneest het binnen enkele dagen vanzelf. Het is belangrijk om tegenwoordig een hernieuwde zonneschijn te vermijden. Corneale (keratolytische) therapie kan helpen bij het genezen van mensen met een acne-aanleg. Neem vooral voorzorgsmaatregelen met Mallorca Acne: je moet je huid langzaamaan gewend raken aan de zon. Bovendien moet vettige lotion of zonnebrandcrème worden vermeden. Bepaalde fabrikanten bieden zonnebrandproducten voor allergische huid die Mallorca-acne helpen voorkomen.


1. Puistjes Rug
2. Onderhuidse Bult
3. Acne Rug
4. Ontstoken Puist
5. Mee Eters