Onderhuidse Puist

 

Voeding bij acnebehandeling Heel belangrijk is het dieet voor acne. Wetenschappers geloven dat zuivelproducten en een hoog glycemisch dieet, dat wil zeggen een dieet dat rijk is aan zoete voedingsmiddelen zoals chocolade, chips of honing, het uiterlijk van de huid kunnen verslechteren. Hoewel dit niet voor alle mensen geldt, is het vandaag nog steeds niet mogelijk om precies te bepalen wie invloed heeft op de huid en wie niet. Uit voorzorg dient u tijdens de behandeling met acne voor uw dieet te zorgen: eet goed, zorg voor voldoende inname van vitamines en vermijd te vetrijke voedingsmiddelen. Recente onderzoeken hebben ook aangetoond dat melkeiwitshakes, zoals atleten graag gebruiken om spiermassa op te bouwen na inspanning, het uiterlijk van de huid verergeren in de neiging tot acne.

Onderhuidse Puist

Systemische behandeling Bij afwezigheid van therapie succesvol en zeer ernstige inflammatoire vakken van de acne (acne papulopustulosa onder vorming knobbeltjes en acne conglobata), de arts kan, naast de bovengenoemde stoffen, orale antibiotica (bijvoorbeeld tetracycline, erythromycine) lopen. Deze verminderen ontstekingsprocessen en kolonisatie met acne-bacteri├źn. In bijzonder ernstige acne met cysten waarbij de bovengenoemde werkwijzen effectief blijft, kan de dermatoloog (vitamine A-derivaat) worden behandeld met orale isotretino├»ne. Het vermindert talgproductie en remt ontstekingsreacties en de vorming van comedonen. In geen geval mogen deze geneesmiddelen worden gebruikt tijdens zwangerschap en borstvoeding, omdat ze mogelijk teratogeen zijn. Daarom moeten ze alleen worden voorgeschreven in combinatie met een betrouwbare anticonceptiemethode. Evenzo mogen ze niet worden gebruikt bij nier- en leverstoornissen.

Onderhuidse Puist

Extra therapieoptie voor vrouwen Vrouwen die lijden aan matige tot ernstige acne (acne papulo-pustulosa of acne conglobata) kunnen baat hebben bij anticonceptiepillen met anti-androgenen (anti-mannelijke hormonen). Door het androgeeneffect op de talgklieren te elimineren, wordt de talgproductie sterk verminderd. Afhankelijk van de ernst van de acne, kan de pil worden gecombineerd met de genoemde therapeutica. Naast de verschillende behandelingsopties, wordt huidreiniging en mee-eter verwijderen op alle ernstniveaus behalve acne conglobata aanbevolen om genezing van acne te versnellen.


1. Mee Eters Uitknijpen
2. Puistjes Baby
3. Acne Rug
4. Onderhuidse Bult
5. Steenpuisten