Onderhuidse Bult

 

Bescherm de huid tegen invloeden van buitenaf Bescherm de huid tegen te veel kou, hitte en zonlicht. Hoewel zon op korte termijn tot matiging van acne leidt, maar ze niet kunnen genezen. Bovendien kan te lange blootstelling aan zonlicht leiden tot huidkanker. Is er een verband tussen voeding en acne? Het is wetenschappelijk niet waarneembaar dat bepaalde voedingsmiddelen acne veroorzaken. Als u echter merkt dat u enkele dagen na het eten van bepaalde voedingsmiddelen zoals tomaten of chocolade meer puistjes krijgt, moet u dit voedsel vermijden. Eet gezond en gevarieerd, drink veel water en beweeg regelmatig. Als je je goed voelt, zal je huid zich ook beter voelen.

Onderhuidse Bult

Wanneer zou ik een dokter moeten bezoeken? Het bezoek van een arts - bij voorkeur een dermatoloog - moet worden uitgevoerd als - de acne bevindt zich in de beginfase - de acne is een last voor u - grote, pijnlijke puistjes komen voor - het gaat om acne littekens - Ze hebben een donkere huid en hebben donkere vlekken op plaatsen waar puistjes zijn aangetroffen. Hoe wordt acne behandeld? Bij acne worden naast de ontsteking en bacteriële infecties ook de overproductie van talg en de vernauwing van de talgklieropeningen behandeld. Vaak verslechtert het uiterlijk van de huid aan het begin van de behandeling en is het gewenste succes slechts zes tot acht weken later zichtbaar.

Onderhuidse Bult

Lokale behandeling (lokale of plaatselijke therapie) Lichte tot matige vormen van acne (acne comedonica en acne papulo-pustulosa) worden lokaal behandeld met retinoïden (vitamine A-derivaten) of benzoylperoxide (basistherapieën). Deze middelen hebben een ontstekingsremmend effect, verminderen de acne-bacteriën en stoppen de vernauwing van de talgklieren en de opkomst van nieuwe mee-eters. Ze zijn verkrijgbaar als crème, gel, lotion of oplossing en worden afzonderlijk of in combinatie toegediend. Afhankelijk van de ernst van de acne, kunnen basale therapieën worden gecombineerd met lokale antibiotica (erytromycine, clindamycine, nadifloxacine, tetracycline) om de kolonisatie van acnebacteriën verder te verminderen. Antibiotica moeten zo kort mogelijk worden gebruikt (totdat de puistjes permanent of minder dan zes weken zijn verdwenen) omdat anders resistentie kan ontstaan. Retinoïden mogen niet worden gebruikt tijdens blootstelling aan de zon en tijdens zwangerschap en borstvoeding. Als alternatief is azelaïnezuur in deze gevallen beschikbaar.


1. Wat Is Acne
2. Mee Eters Uitknijpen
3. Puisten Uitknijpen
4. Acne Littekens
5. Puisten Op Rug