Meeeters

 

Säuglingsakne Babyacne (Acne infantum) komt voor tussen de leeftijd van 3 en 6, vaker bij jongens dan bij meisjes. Het wordt gekenmerkt door kleine geelachtige puistjes, die zich voornamelijk op het voorhoofd en op de wangen vormen. Dit kan tot littekens leiden. De babyacne moet daarom altijd door een arts worden behandeld. De meeste mensen met babyacne ontwikkelen acne vulgaris later in het leven.

Meeeters

Welke lichaamsdelen zijn er bijzonder getroffen? Meestal verschijnen een onzuivere huid en acne op het gezicht, vooral in de zogenaamde T-zone, dwz op het voorhoofd, de neus en de kin. Schouders, evenals het bovenste deel van de borst en rug, kunnen worden aangetast, maar meestal in een lagere mate. Deze regio's worden gekenmerkt door grote talgklieren en worden seborroïsche gebieden genoemd. Wat maakt acne erger? - Geestelijke factoren, zoals stress, verdriet, depressie. - werk in een vochtige omgeving. - vet of olie: soms acne vormen zelfs bij mensen van wie de huid tegen extreme hitte of verontreiniging (olie, smeermiddelen, enz.) Is zeer geladen (exogeen geïnduceerde acne). - Menstruatie: Bij vrouwen, het komt vaak vlak voor de menstruatie tot een verslechtering van het uiterlijk van de huid, omdat op dat moment, oestrogeen niveaus stijgen in het bloed druppels (oestrogenen hebben een remmend effect op de productie van talg), terwijl de androgeen niveaus in het bloed. Tijdens de zwangerschap. Slechts een paar vrouwen hebben last van acne. - Druk de puistjes uit. - Bepaalde geneesmiddelen (bijv. Cortisone) en chemicaliën. - Roken.

Meeeters

Wat kan ik doen tegen acne? Kortom, je moet voorkomen dat haar in het gezicht hangt, omdat de talg van de hoofdhuid op het haar kan migreren in het gezicht en de poriën verstopt. Puistjes moeten niet worden uitgedrukt als acne kan verergeren en littekens blijven. gezichtsreiniging Was uw gezicht tweemaal daags met een milde, huidvriendelijke reiniger ("zeepvrije" zeep, reinigingsgel, enz.). De pH moet ongeveer 5,5 - 6,5 zijn. Was je huid met water als je hebt gezweet. Maar je moet het gezicht niet doorzoeken. De juiste huidverzorging Gebruik moisturizers, zonnebrandmiddelen en cosmetica op basis van water. Vette of vette crèmes en cosmetica verstoppen de poriën van de huid en verergeren de acne. Zoek een schoonheidsspecialiste om u te helpen met huidverzorging. Een professionele huidreiniging kan de genezing van acne versnellen. Neem contact op met een dermatoloog om een ​​medicamenteuze behandeling te starten en onthoud uzelf van zelftesten met verschillende "remedies".


1. Hormonale Acne
2. Puistjes Uitknijpen
3. Steenpuisten
4. Steenpuist Uitknijpen
5. Ontstoken Puist