Mee Eters Neus

 

Wat is Rosacea en hoe laat het zich zien? De symptomen en ernst van rosacea kunnen worden onderverdeeld in drie fasen, die in sommige gevallen echter ook vloeiend in elkaar overlopen. I) Rosacea erythematosa: de huid is rood en ontstoken (lijkt op zonnebrand) en verbrandt. Er ontstaan roodachtige plekken op de wangen, kin en voorhoofd vanuit het midden van het gezicht. De huid wordt schilferig en kan worden gezien met herkenbare vasculaire verwijding van het blote oog. II) Rosacea papulopustolosa: in dit stadium ontwikkelen zich papels en puisten, waardoor de huid grover wordt. Het kan ook leiden tot zichtbare en voelbare zwelling (oedeem). III) Rosacea conglobata: de derde fase is veel waarschijnlijker bij mannen dan bij vrouwen. Ontstekingsremmende en bloeden knobbeltjes vormen op extreem grote poriƫn huid. Vaak, in dit stadium, de algemeen bekende Knollennasen.

Mee Eters Neus

Wie is er getroffen? Rosacea treft in de regel mensen van middelbare leeftijd (ongeveer 40 jaar). Kinderen en jongere mensen vertonen zelden symptomen. Mensen met een lichte huid, sproeten en rood haar ontwikkelen vaak rosacea-symptomen. Stadium III van de ziekte bereikt mannen meer dan vrouwen.

Mee Eters Neus

Wat zijn de oorzaken van rosacea? De oorzaken van een rosacea worden niet volledig begrepen. Deskundigen zijn van mening dat er verschillende factoren zijn, waaronder: labiele vaten in het gezicht die gevoelig zijn voor een verstoorde bloed regulatie, reacties op haarlijnmijt, gastro-intestinale stoornissen en andere genetische oorzaken.


1. Onderhuidse Bult
2. Acne Op Rug
3. Hormonale Acne
4. Onderhuidse Bult
5. Acne Op Rug