Baby Puistjes

 

Interne acnebehandeling Een medische acnebehandeling wordt alleen uitgevoerd in matige en ernstige gevallen. Het kost tijd - resultaten zijn niet van de ene dag op de andere te zien. Voor de meeste medicijnen verschijnen de eerste tekenen van verbetering van de symptomen van acne op zijn vroegst na zes tot acht weken. In de meeste gevallen worden antibiotica gebruikt voor de behandeling van interne acné (in de vorm van bijvoorbeeld tabletten). Deze bestrijden de bacteriën, die de ontsteking van de puistjes veroorzaken. Antibiotica dienen echter niet als langdurige behandeling te worden gebruikt, anders kan resistentie ontstaan. Bovendien mogen zwangere vrouwen, moeders die borstvoeding geven en kinderen jonger dan twaalf jaar bepaalde antibiotica (waaronder tetracyclines) niet gebruiken. Een andere mogelijkheid voor acnebehandeling zijn vitamine A zuurderivaten (retinoïden). Ze vechten tegen puistjes en mee-eters, maar helpen niet met een bacteriële infectie. Isotretinoïne wordt vaak gebruikt bij acne Acne wordt vaak hormonaal veroorzaakt, dat wil zeggen, door de mannelijke geslachtshormonen (androgenen). Vrouwelijke geslachtshormonen en anti-androgenen kunnen dus bijdragen aan een verbetering van het uiterlijk van de huid. Daarom worden vrouwen vaak voorgeschreven de anti-babypil voor acnebehandeling. Er zijn speciale bereidingen op basis van anti-androgenen. Dat wil zeggen, niet alle anticonceptiepillen zijn geschikt voor acnebehandeling. Voor vrouwen die kinderen willen krijgen, is de anti-babypil niet geschikt voor acnebehandeling. Het wordt ook niet gebruikt bij jongens en mannen met acne. Homeopathie wordt ook gebruikt bij acnebehandeling, hoewel studies tot nu toe geen sluitend bewijs van werkzaamheid hebben geleverd. Ook populair zijn Schüssler-zouten, waarvan er twaalf naar men zegt bijzonder effectief zijn tegen een slechte huid. Welke homeopathische toepassingen en Schuessler-zouten in een bepaald geval het meest geschikt zijn, moet worden besproken met een ervaren therapeut.

Baby Puistjes

Was ist Akne und wie entsteht sie? Akne ist eine multifaktorielle Erkrankung. Sie ist eine teils genetisch, teils hormonell bedingte Hauterkrankung. In der Haut befinden sich Talgdrüsen. Diese werden z. B. durch die verstärkte Ausschüttung von Hormonen, vor allem im jugendlichen Alter, dazu angeregt, übermässig viel Talg zu produzieren. Normalerweise wird dieser Talg durch die Poren nach aussen abgeführt. Manche Menschen leiden allerdings unter einer Verhornungsstörung, bei der in den Poren zu viele Hornzellen gebildet werden. Dies führt zu einer Verstopfung des Talgdrüsengangs. In der Folge bilden sich Mitesser. Bei weiterhin hoher Talgproduktion und anhaltender Porenverstopfung entsteht ein Rückstau in der Pore. Bakterien können sich vermehren und für eine entzündliche Reaktion sorgen. Diese entzündeten Poren und Haarfollikel bezeichnet man als Akne. Es bilden sich Pickel, Pusteln und Knoten. Diese treten typischerweise im Gesicht an Kinn, Stirn und Wangen, oder am Hals und Rücken, die bei nicht-Behandlung unschöne Narben und Pickelmale nach sich ziehen können.

Baby Puistjes

Welke vormen van acne zijn er? Acne is een generieke term voor verschillende vormen van onzuivere huid, die vergelijkbaar zijn in hun vorming. Volgens de heersende huidveranderingen worden er in principe drie typen onderscheiden: Acne comedonica. Acne papulopustulosa. Acne conglobata. Het wordt (onder andere) onderscheiden tussen de volgende soorten acne: Acne vulgaris Dit type acne wordt ook wel de vaak voorkomende acne genoemd omdat deze het vaakst voorkomt. Hier ligt de oorzaak in de bovengenoemde blokkering van de poriën als gevolg van verhoogde talgproductie in de adolescentie. Acne inversa Deze acne-inversa duidt op een ernstige ontsteking van talgklieren en haarzakjes. Meestal gebeurt het onder de oksels en in het genitale gebied. De ontwikkeling van ernstige ontstekingen is niet volledig bekend, maar er wordt gedacht dat het verband houdt met hormonale veranderingen (vaak in de adolescentie). Bij afwezigheid van medische behandeling door een dermatoloog kan de ziekte ernstig worden als gevolg van de verspreiding van ontsteking van het haarzakje naar het omliggende weefsel en waardoor littekens achterblijven. Acne aestivalis (Mallorca Acne) UV-straling releases schadelijke stoffen op de huid die, in combinatie met make-up of zonnecroducten met vetten, evenals talg, chemische reacties veroorzaken die ontsteking van de huid bevorderen. Acne comedonica (comedo acne) Dit is een milde vorm van acne. Mee-eters tonen kleine zwarte vlekken op de huid of lichte bultjes. De talgverzakte poriën moeten echter niet zelfuitdrukkelijk zijn, omdat er een verhoogd risico op ontsteking van de porie is en het genezingsproces wordt vertraagd. Er zijn andere vormen van acne (medisch geïnduceerde acne, professionele acne, acne-tarda)


1. Mee Eters Neus
2. Meeeters
3. Wat Is Acne
4. Ontstoken Puist
5. Onderhuidse Puist